САД ја ставаат Бугарија под надзор, не ги исполнува целосно минималните стандарди за елиминирање на трговијата со луѓе

САД ја ставаат Бугарија под надзор затоа што не ја сфаќаат сериозно трговијата со луѓе, се вели во годишниот извештај на американскиот Стејт департмент за трговија...

Ментално болна девојка била продадена од мајката и сестрата на четиричлена банда

Надлежен јавен обвинител од Основното јавно обвинителство за гонење на организиран криминал и корупција, денеска донесе наредба за спроведување на истражна постапка против шест лица. Четворица...