Тевдовски: Рекордни 2,4 милијарди евра извоз во Германија

Позитивниот тренд со 16 проценти раст продолжил и во првите три месеци од 2018 година, но според македонскиот министер за финансии соработката може уште повеќе да се развива преку иницијативи за поврзување на компаниите