Д-р Мехмедовиќ: Вакцинирањето по 45 дена од прележувањето на ковид-19 е препорака од релевантни инстутуции

Да се разбереме, вакцинацијата кај оние што ја прележале болеста нема да биде опасна, ниту ќе остави некакви последици по нивното здравје. Вакцинацијата ќе биде безбедна...

По олеснување на мерките: Американскиот ЦДЦ ја стави Норвешка во категоријата на високо ризични земји

Американскиот Центар за контрола и превенција на болести соопшти дека Норвешка од вчера е преселена во категоријата земји со најголем ризик за патување (категорија 4). Оваа...