Се намалуваат цените на бензините

Малопродажните цени на бензините ЕУРОСУПЕР БС-95 и ЕУРОСУПЕР БС-98 се намалуваат за 3,00 денaри за литар. Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги на Република Северна...

ФАО: Цените на храната може да „скокнат“ и до 20 отсто поради конфликтот во Украина

Според организацијата, Русија беше најголемиот светски извозник на пченица, додека Украина беше петта по големина. Двете земји, заедно, обезбедуваат 19 отсто од светската понуда на јачмен,...

Стефан Бужаровски: Реално е да се очекува значителен раст на цените на струјата за домаќинствата

Професорот Стефан Бужаровски од Универзитетот во Манчестер,  европски експерт за енергетска сиромаштија во интервју за НОВАТВ повикува на широк општествен дијалог на различни нивоа, и внимателно...