Предлогот за задолжителна вакцина ги „разбранува“ синдикатите – не исклучуваат можност и за протести

По најавата од Министерот за здравство, Венко Филипче, на новите предлог-мерки за вакцинација против ковид-19, реагираа од Конфедерација на самостојни синдикати и од Сојузот на синдикати...

Нема нови хоспитализирани пациенти во скопските ковид-центри во последните 24 часа

Во последните 24 часа во ковид-центрите во Скопје нема хоспитализирани нови пациенти поради компликации од коронавирусот, информираше Министерството за здравство. Од друга страна, дома се пуштени...