Солун – градот што е ничиј и сечиј и натаму во пост-ковид мамурлук 

Некогашната ,,Виa Игнатиа“ по која во минатото патувале царските писма, карваните со разно-разна стока, како и трговците и која низ времето придонесла за спојување на Истокот и Западот, до...

Туристичкиот бисер како депонија: Домашните гости во Охрид оставаат куп ѓубре зад себе

Охрид викендот е „дупка полн“ што би рекол народот, но, истовремено, е како депонија според фотографиите што се објавуваат на социјалните мрежи. Гостите во македонскиот туристички...

Забелешки на туристите: Најниски оценки за патиштата и хигиената на јавни места

Патната мрежа и хигиената на јавните места добиле најниска оценка од посетителите кои биле анкетирани на граничните премини при влез во Македонија додека највисока оценка дале за однесувањето на луѓето, покажуваат објавените податоци на Државниот завод за статистика (ДЗС)

Туризам во Грција: Македонците лани оставиле 155 милиони евра

Во периодот јануари-декември лани, 1.187.200 милиони Македонци ја посетиле Грција што е за 24,5 отсто помалку во споредба со 2017 година. Доколку се направи споредба меѓу годишните извештаи на гршката Банка за последните четири години, се забележува тренд на опаѓање на бројот на туристи од земјава за, речиси, трипати