Регионални консултации на УНЕСКО за Европа и за Северна Америка за културните политики

Во рамките на својата презентација на тема: „Инвестирање во културата и креативноста за креирање вработување и социоекономски развој”, Стефоска нагласи дека дефинитивно мораме да дадеме се...

Германската амбасадорка Холштајн во Охрид во извидница на исполнувањето на препораките од УНЕСКО

Одлуката на Комитетот за светско природно и културно наследство на УНЕСКО и сите активности кои Општина Охрид ги презеде за зачувување на уникатните аспекти на Охридскиот...

УНЕСКО бара до 1 февруари да биде изготвен извештај за постапувањата по препораките

УНЕСКО бара до 1 февруари наредната година да биде изготвен извештај за постапувањата по препораките од реактивните мисии за Охридскиот регион Македонија и Албанија како држави...

Заев за статусот на Охрид во УНЕСКО: Работевме и успеавме, одговорноста е на сите да продолжиме така

Премиерот Зоран Заев на седницата за пратенички прашања во Собранието повика на одговорно однесување од сите во државата кон Охрид како природно и културно наследство, заштитено...