Тренчевска: Ќе има социјален дијалог и за платите во јавната администрација

Тренчевска денеска се сретна со претставници на Синдикатот на УПОЗ. „Јавната администрација ја има нашата поддршка, бидејќи само професионална и задоволна јавна администрација е продуктивна“, рече...

Пратениците дадоа зелено светло за Законот за минимална плата – опозицијата преку амандман ќе бара усогласување на платите

Со 101 глас „За“ пратениците на денешната 62 редовна Седница дадоа зелено светло за предлог измените на Законот за минимлна плата, кој вчера од Владата беше...

Синдикат на УПОЗ: Јавната администрација да не се користи за партиски маркетинг

Претседателот на УПОЗ, Пеце Грујовски го оквалификува однесувањето на дополнителниот заменик-министер во Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство Цветан Трипуновски, како непримерно, бидејќи, како што рече, тоа претставува нарушување на личниот интегритет на вработените и своевиден мобинг

УПОЗ:Манчевски ни укажа дека сите административци ќе останат на работа

Сите вработени во администрацијата ќе ги задржат своите работни места, а доколку анализата којашто се прави покаже дека во одредени случаи постои превработеност, одреден број вработени исклучиво...