Управен суд поништи одлука на Министерството за култура: Изборот на директор на Центарот за култура во Струмица бил неправилен и незаконски

Управниот суд ја поништил одлуката на Министерство за култура за избор на директор на НУЦК „Антон Панов“. Судот ја уважил тужбата на двете одбиени кандидатки, Јасмина...

Управен суд: „Левица“ поднесе 102 тужби

Политичката партија Левица во Управниот суд денеска поднесе 102 тужби за заштита на избирачкото прво на подносителите на листите. Од Управен информираат дека за одржување на...

ДИК ги отфрли сите приговори, дел од партиите најавија тужби до Управен суд

Приговорите се отфрлени со образложение дека се без докази, а најголем дел од оние што беа поднесени од „Левица“ немаа ниту потпис од овластен претставник. Членот на ДИК, Борис Кондарко рече дека Комисијата излезе со точни, навремени и вистинити резултати, дека работи на законит начин, а не е шалтер за „изгубено-најдено“