Ќе се спаси ли домчето во Тафталиџе како културно наследство под налетот на новиот урбанистички план?

Објектот на месната заедница Тафталиџе, популарно наречен „Домче“  во првите години од своето постоење послужил за сместување семејства чии домови биле разурнати од земјотресот во Скопје...

Скопјани преку електронска пошта пријавиле 1.392 градски проблеми, локалната власт решила 1.200

На електронската адреса за комуникација со граѓаните [email protected] досега се пристигнати 1.392 барања, од кои решени се дури 1.200, информираат градските служби. Најголемиот број граѓани на...