Како да се одврзе политичкиот јазол во Собранието: Клучот е Талат Џафери или Фадил Зендели

Претседателката на Уставниот суд Добрила Кацарска која вчера испрати писмо до претседателот на Собранието, Талат Џафери со барање во најскоро време да се изберат нови четворица...

Кацарска – Спано: Потребна поширока и систематска примена на јуриспруденцијата на ЕСЧП во праксата на Уставниот суд

Во рамки на Конференцијата „Ефикасен поврат на имот во согласност со европските стандарди“, која се одржува во Скопје,  се одржа заедничка работна средба на претседателот на...

Уставниот суд на Германија забрани агитација на веб-страниците на министерствата

Германскиот министер за внатрешни работи Хорст Зехофер го прекршил Уставот објавувајќи делови од интервју на веб-страницата на Министерството во кое ја критикува популистичката десничарска Алтернатива за...