Ахмети: Уставниот суд овозможи свикување на Собранието

Лидерот на ДУИ Али Ахмети, денеска на својот фејсбук профил ја поздрави одлуката на Уставниот суд да стави времена мерка за запирање на сите изборни дејствија и да ја прифати за разгледување Иницијативата за распуштање на Собранието поднесена до Уставниот суд од ДУИ.