„Џонсон&Џонсон“ очекува до 3,5 милијарди долари профит од вакцини во 2022 година

Американската компанија „Џонсон&Џонсон“ денеска соопшти дека оваа година очекува 3,5 милијарди долари приход од вакцината против ковид-19, благодарение на ублажените проблеми во снабдувачкиот синџир и зголемената...

Уапсена наставничка во Њујорк: Вакцинирала ученик против ковид-19 во домашни услови

Американската наставничка Лора Русо од Њујорк се соочува со затворска казна до четири години, бидејќи вакцинирала ученик против ковид-19 во домашни услови, иако формално нема медицински...

Наскоро ќе има само една вакцина за цел живот, јапонските научници пред револуционерен подвиг

Светот е пред третата година во борбата против коронавирусот, но добрите вести доаѓаат од Токио, Јапонија. Имено, тамошните научници забрзано работат на револуционерна вакцина која ќе гарантира доживотна...

Дозвола и за „Ковавакс“: СЗО ја одобри вакцината на „Новавакс“ против коронавирус

Светската здравствена организација (СЗО) денеска ја одобри вакцината против коронавирус на американската компанија Новавакс и Серум институтот во Индија, што ја отвори вратата за нејзино вклучување...