Еден ама вреден: Шведска со ВАР пенал ја освои Ј. Кореја (Видео)

Единствениот момент за одбележување на средбата во Нижни Новгород се случи во 65 минута. Искусниот дефанзивец Андреас Гранквист го претвори во гол пенал во 65 минута што беше досуден по асистенција на ВАР технологијат