Инспекција во „Вардариште“: Стационарот под клуч, забрана и за заловување на кучиња

Одлуките за стационарот доаѓаат по инспекциските служби на Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ) од 19 март по нотираната појава на заразни заболувања кај бездомните животни и непостапување по дел од утврдените пропусти во работењето

Шилегов во Вардариште:Ќе има посовремен и похуман третман на животните

Градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов, денеска заедно со Здружението за заштита на животни  „Анима Мунди“  го посети стационарот за хуман третман на уличните кучиња „Вардариште“....