Нова афера ја тресе Словенија: Дали предизборните кампањи на Јанша ги финансираат Унгарија и Орбан?

Истражната комисија во рамки на словенечкиот парламент во вторник и во среда ќе сослуша неколку сведоци во обид да открие траги од финансирање на предизборните активности...

Орбан со благодарност до Каракачанов: Останавме малку против ЛГБТ, но важна е битката

Унгарскиот премиер Виктор Орбан изразил благодарност до Красимир Каракачанов за поддршка што ја уживал од ВМРО-БНД за кампањата и политиките насочени против ЛГБТ заедницата во земјата,...

Концентричните кругови на Виктор Орбан

Според извештајот „Држави во транзиција“ Унгарија доживеа стрмоглав пад и од предводник во демократијата сега е рангирана како хибриден режим. Сепак, многумина во регионот во Орбан гледаат лидер што треба да се следи

Автократите ја сакаат пандемијата

Виктор Орбан го замрзна парламентот и ја презеде целокупната власт во Унгарија. Тоа е еден вид авторитарно претприемништо. Со тоа тој тестира не само својата земја, туку и Европската унија

Орбан – „Владетелот“ со нова провокација за ЕУ

Унгарскиот парламент со двотретинско мнозинство му овозможи на Виктор Орбан да владее со декрет без утврден временски рок. Со овој закон не може да се одржат избори и владата на Орбан ќе може да го суспендира извршувањето на одредени закони