ВИДЕО Премиерот Ковачевски: Без родова рамноправност нема ни демократија, ниту социјална правда!

Како Влада активно работиме да изградиме општество без стереотипи и дискриминација, општество кое е инклузивно и обезбедува еднакви можности за сите. Општество во кое сите заеднички...

На владина седница не станало збор за работните групи за предлогот една изборна единица

Владата на седница нема расправано за работните групи за една изборна единица односно за измена на Изборниот законик, соопшти владиниот портпарол Душко Арсовски одговарајќи на прашање...

Фирмите кои земале финансиска поддршка за ковид-19 од шестиот пакет, а не ја искористиле, да ги вратат парите

Од Владата нагласуваат корисниците на оваа финансиска поддршка да ги подмират своите обврски најкасно до рокот за поднесување на завршна сметка за 2021 година. Се информираат...

ТЕ-ТО ќе работи 24/7 за да обезбеди дополнителни количини на струја за уште два месеци

Владата на Република Северна Македонија на 9-та редовна седница, која се одржа преку видео-конференциска интернет комуникација ја разгледа и усвои Информацијата во врска со План за...

Николовски со владин тим во Битола: Владата финансиски ќе им помогне на граѓаните што претрпеа штети од земјотресот, битна е што побрза проценка

Неопходно е болницата веднаш да се стави во функција, и независно што градинките и училиштата се под локално ниво сметаме дека ние треба целосно да го...

Финансиска поддршка за производителите на јаболко, ориз и грозје

Владата на Република Северна Македонија на денешната редовна седница го утврди текстот на Предлог-законот за финансиска поддршка врз производството и откупот на земјоделски производи.Како што информираат...