Регионално истражување: МИОА најтранспарентното министерство

Министерството за информатичко општество и администрација (МИОА) е најтранспарентното министерство на Владата на Република Северна Македонија, со 82,24 отсто од постигнатите критериуми на истражувањето на транспарентноста...

Република Северна Македонија и Косово потпишаа десетина документи за интензивирање на соработката во области со економски предзнак

Премиерот Зоран Заев ја отвори заедничката седница на владите на Република Северна Македонија и на Република Косово со уште едно добредојде до премиерот Албин Курти кој денеска...

ГРЕКО бара реформи и конкретни резултати во Северна Македонија

На крајот на 2019 година, 15 земји беа посочени дека целосно не го почитувале четвртиот циклус на ГРЕКО, меѓу кои и Северна Македонија, заедно со Ерменија, Австрија, Чешка, Данска, Франција, Германија, Унгарија, Ирска, Луксембург, Монако, Полска, Португалија, Романија и Турција

Земјите од регионот бараат владите да ги зголемат финансиите за ХИВ

Загрижени заради незаинтересираноста на владите во однос на финансирање за превенција и лекување на ХИВ, владини и невладини претставници од осум земји од регионот денеска на Регионален состанок во Скопје, бараат начин за изнајдување на одржлив одговор на ХИВ