Бектеши: Преговорите за влез на „Алтернатива“ во Влада се при крај, наредната недела и договор за ресори

Преговорите за влез на „Алтернатива“ во Владата се при крај. Најверојатно наредната недела лидерите на политичките партии ќе го објават и договорот што се однесува до...

Се менува протоколот: Блиските на жртвите во несреќата ќе можат да влезат во Бугарија и без документ за ковид-19

Во Република Бугарија ќе биде дозволен влез за сите блиски роднини на настраданите лица во тешката сообраќајна несреќа без разлика дали поседуваат документ поврзан за мерките...

Од денеска влез во Албанија само со потврда за негативен тест за ковид-19 или доказ за вакцинација

Граѓаните на Албанија, коишто немаат ниту еден од потребните документи по пристигнувањето во земјата, мора да бидат ставени во карантин десет дена. Во Албанија, исто така,...