УХМР: Зголемен водостојот на Дојранското Езеро за еден сантиметар, Охридско и Преспанско пониски од просекот

За еден сантиметар е зголемен водостојот на Дојранското Езеро, а нивоата на останатите две природни езера во земјава се исти како вчера. Согласно последните мерења направени...

Преполовени водостоите на повеќето реки, Преспанско Езеро седум сантиметри под апсолутниот минимум

Драстичен пад на водостоите бележат повеќето реки во земјава. Според денешните хидролошки мерења, над просекот за август се само Бабуна кај Богомила и Струмица кај Сушево....