Европратеникот Вајц: Генерали на НАТО гарантираат дека може да се распоредат 6.000 војници во БиХ во рок од 24 часа до една недела

Европратеникот Томас Вајц, кој е во посета на БиХ заедно со претседавачот на Делегацијата на Европскиот парламент за соработка со БиХ и Косово, Ромео Франц, во...

Им излезе на „црта“ на бунтовниците: Етиопскиот премиер Ахмед се приклучи на војниците на фронтот со Тигрејците

Етиопскиот премиер Абиј Ахмед се приклучи во првите борбени редови против бунтовниците од провинцијата Тигреј, додека вицепремиерот Демеке Меконен Хасен ги презеде сите рутински државни работи,...

(Видео) Сака да гради челична армија: Севернокорејски војници со глава кршат бетонски блокови пред Ким Јонг-ун

Севернокорејските државни медиуми објавија снимка на која се прикажуваат тамошни војници како кршат бетонски блокови со глава, виткаат челични шипки, итн. Снимката е направена на презентација...