Законот во Австрија важи за сите: Поранешната канцеларка Бирлајн остана без возачка дозвола

Поранешната австриска канцеларка и претседателка на Високиот суд, Бригите Бирлајн остана без возачка дозвола, бидејќи управувала со својот автомобил под дејство на алкохол. За време на...

„Паризиен“: Дури 680.000 Французи возат без дозвола

Според официјални податоци на надлежните органи, оние кои возат без дозвола сочинуваат 1,4 отсто од сите возачи, но 4,5 проценти од нив се вклучени во сообраќајни несреќи со смртни последици. Просечната цена за возачки испит во земјата е 1.500 евра