Пинк Флојд, илустрација од видео на „Уште една цигла во ѕидот“

Образовен систем не се учи од учебници, со среќа второто полугодие

Пишува АНА ВАСИЛЕВСКА Дали наспроти пополнувањето со малтер  на дупките меѓу пукнатините на циглите  во образовниот ѕид, некој ќе ја препознае вистинската архитектурата потребна за да...

Шаќири: Училиштата се подготвени за настава со физичко присуство, да се почитуваат протоколите

По едномесечниот, продолжен зимски распуст, околу 255.000 ученици денеска се вратија во училишните клупи за второто полугодие од учебната 2021/2022 година. Добро здравје и успешен почеток...

МЗ: Комисијата за заразни болести препорача второто полугодие да се одвива со физичко присуство на учениците

Комисијата за заразни болести, следејќи ја епидемиолошката состојба, препорача почнувањето на второто полугодие од учебната 2021–2022 год, наставата да се одвива со физичко присуство за сите...