Во протестите вo Казахстан загинаа 13 припадници на безбедносните сили, над 350 повредени

Тринаесет припадници на безбедносните сили загинаа за време на насилните масовни протести поради цените на горивата во Казахстан, јави ДПА повикувајќи се на државните медиуми. Според...

Трагедија: Две лица загинаа во рудникот „Бучим“ кај Радовиш

Починатите лица се подизведувачи од Алпинистички клуб „Плоча“-Радовиш, ангажирани за извршување работни задачи – чистење на високо недостапни силоси. На местото на несреќата медицинскиот персонал на...