Бугарија добива максимум со францускиот предлог, ја чекаме одлуката на Скопје, вели Захариева

Имплементацијата на билатералниот договор меѓу Софија и Скопје и протоколите и документите кон него стануваат дел од преговарачката рамка на Македонија за преговорите со ЕУ. Ова...

Захариева: Во интерес на Македонија е да остане ветото, да се научи вистинската, а не измислената историја што ги одалечува од бугарството

Надворешна комисија не е Народното собрание, тоа е помошно тело на парламентот и одлуките ги носи парламентот, а не неговата комисија за надворешни работи, ја коментира...

Захариева: Договорот ни донесе поголема трговска и туристичка размена

Вицепремиерката и министерката за надворешни работи на Бугарија, Екатерина Захариева, на Дубровничкиот форум на регионалните политичари што се одржа викендов истакна дека Балканот претрпел големи измени...