Министерката за труд и социјала со надеж: Измените на Законот за стечајци до крајот на јули

Министерката за труд и социјална политика Јагода Шахпаска очекува пратениците да ги изгласаат измените на Законот за стечајци пред да заминат на годишен одмор. Законот, според...

Усвоени измените на Законот за стечајци кои ќе опфатат уште 1.900 лицa

Владата на денешната седница ги усвоила најавените измени на Законот за материјално обезбедување на невработените лица поради приватизацијата на претпријатијата со доминантна сопственост на државата, така...

3.000 стечајци ќе добиваат по 7.596 денари месечно

Собранието денеска го донесе Законот за стечајни работници. Со законот за материјално обезбедување на невработените лица поради приватизацијата на претпријатијата со доминантна сопственост на државата се...