Ване Цветанов ѝ честита на Владата на Ковачевски за битката против перењето пари – на ред е Законот за ревизија

Носењето на ваквиот пакет ЕУ закони е доказ дека нашата Влада веќе реагира на заклучоците од комисиите со Република Бугарија, каде што еден од заклучоците беше...

Австрија: Парламентот денеска ќе гласа за задолжителна вакцинација против ковид-19

Австрискиот парламент денеска треба да гласа за воведување задолжителна вакцинација против ковид-19, која треба да стапи на сила на почетокот на февруари. Како што пренесуваат австриските...

Пакистанскиот парламент ја одобри хемиската кастрација во новиот закон против силување

Пакистанскиот парламент го одобри новиот закон против силување што на судовите им дозволува да наредат хемиска кастрација за некои престапници и предвидува формирање специјални трибунали за...