Словенечкиот Врховен суд одлучи: Нема правна основа за изрекување казни за неносење заштитни маски во затворени јавни простори

Словенечкиот Врховен суд одлучи дека нема правна основа за изрекување казни за неносење заштитни маски во затворени јавни простори. Што значи оваа одлука за оние кои...

Решенија за заштита од ковид-19: Хартија за печење, градници, пелени како маски

Обврска за носење маски има во многу земји, но маски нема насекаде и секогаш. Поради тоа, секој се снаоѓа како знае и умее, па се прават маски од листови од банана, се’ до маски од хартија за печење