Романија од 5 септември ја става Северна Македонија на „црвената ковид листа“

Освен Северна Македонија, на „црвената листа“ се и Србија, Црна Гора, како и Естонија, Албанија, Тунис, Маурициус, Јамајка, Либан, Палестина, Белизе, Антигва и Барбуда, Суринам и...

Германија ги категоризира земјите во само две ковид зони: „висок ризик“ и „вирусна варијација“

Од денеска сите кои од странство пристигнуваат во Германија мора да достават негативен тест за коронавирус, документ дека биле заразени со коронавирус или дека се вакцинирани....