Зeмјотрес ги вознемири валандовчани утрово

Телеметриската сеизмолошка мрежа на Република Македонија, со станици во Скопје, Валандово, Охрид, Штип и Пехчево, одржувана од Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје, утринава  регистрираше...

Земјотрес регистриран утринава во Скопје

Земјотрес со Рихтерова локална магнитуда 2.0 и интензитет од три степени според Европската макросеизмичка скала, е почувствуван утринава во Скопје и околината. Телеметриската сеизмолошка мрежа на Република...