Единиците за брзо распоредување на полицијата насилно влегоа во седиштето на СПУКМ каде што претставници од студентскиот пленум ја блокираа вратата од просторијата во која се приврзаниците на претседателот на Студентскиот парламент Кирил Спироски, јавува репортерот на НОВА Влатко Чаловски.

Во моментов е тензично пред СПУКМ, каде собраните граѓани им опонираат на полицајците бидејќи кренале раце врз студентите. Некои од студентите кои беа дел од блокадата, беа присилно извадени од пред влезот на СПУКМ.

Се скандира „Срамота“ и „Стоп за полициската бруталност“. ЕБР за пет минути го расчисти теренот студентите се исфрлени надвор. Студентските избори кулминираа со насилство и бруталност. ЕБР  пред седиштето на СПУКМ пристигнаа со оклопни возила и со целокупна опрема.

Во момнетот студентите се надвор, а полициските сили се распоредени и го чуваат седиштето на СПУКМ.