Одбележани 20 години од формирањето на ЕБР, „Секогаш и секаде!“

Македонската полиција денеска одбележува уште еден, исклучително значаен настан 20 години од формирањето на Единицата за брзо распоредување, организациона структура која што темелно е позиционирана во...

МВР: ЕБР и граничната полиција учествуваа во спасувачка мисија на Чокалица

МВР активно се вклучи во гасењето и превенирањето на пожарите во државата. И во изминатото деноноќие  со несмален  интензитет  продолжија   активностите  на целата територија на Република...

Реакции со загриженост од младинските организации за изборите на СПУКМ

Националниот младински совет на Македонија изразува огромна загриженост и најостра осуда на развојот на последните настани по повод изборите за нов Претседател на Студентски парламент при...