Листата за помилувања вратена во затворските управи: Надлежните уверуваат дека ќе нема ниту едно спорно име

Листата за групни новогодишни помилувања ја прават затворите, ја доставуваат до Министерството за правда, а оттаму списокот со имиња на оние кои бараат порано да излезат...

Објавени листите со примени студенти во студентските домови, аплицирањето за бруцошите почнува од понеделник

Резултатите од Конкурсот за прием на студенти запишани на додипломски студии во државните студентски домови и други објекти за сместување за студиската 2021/2022 година, а кои...

Листа на УНЕСКО со места како Светско наследство во опасност, меѓу нив и Охрид

Организацијата за образование, наука и култура при Обединетите Нации (УНЕСКО) препорача отстранување на крајбрежјето на Ливерпул од Списокот на светско наследство поради опасност од „прекумерен развој“...