Магазинот „Форбс“ ја објави најновата листа на најбогатите луѓе во светот. Во моментов има 2034 милијардери, од кои најмногу се во Америка. Најбогат човек на светот е основачот на Мајкрософт, Бил Гејтс, а најмладиот има само 27 години.

Погледнете кои се другите на листата. И колку места падна Доналд Трамп, откако стана претседател на Америка.