Листа на „Форбс“ за 2018 година: Цукерберг со најголем минус, Базос со најголема добивка

Основачот на Фејсбук, според магазинот, загуби најмногу капитал (18,7 милијарди долари) меѓу милијардерите во 2018 година, додека првиот човек на компанијата „Амазон“ заработи најмногу - 27,9 милијарди долари