Во гаснење на овој пожар се ангажирани и француските експерти

Активни се три пожари во моментот, информираат од ЦУК на денешната прес-конференција.

Разгорен е пожарот кај селото Раовиќ, а на растојание од два километри имало 10тина одделни пожари, а еден на оддалеченост на шест километри.

Во гаснење на овој пожар се ангажирани и француските експерти.