Светскиот младински медиумски бренд „VICE Media Group“, овој месец ќе го отвори своето ново седиште во Саудиска Арабија во културниот кварт JAX во Ријад. Како што нагласуваат, новата канцеларија ќе помогне да се прошири печатот што го остава „VICE Media Group“ во регионот, истовремено зајакнувајќи ги односите со клучните партнери во Кралството.

„VICE Media Group“ работи на Блискиот Исток од 2017 година, каде што нејзиниот талентиран и разновиден тим произведува и дистрибуира содржина фокусирана на култура, начин на живот и забава на повеќе јазици, вклучувајќи арапски, фарси, урду и англиски.

Новото регионално седиште на VICE ќе и даде на медиумската група присуство во срцето на креативната и културна заедница на Ријад, дополнително зајакнување на нејзината позиција како дестинација за луѓето кои сакаат да разберат што ја дефинира младинската култура денес. Новото седиште ќе им понуди на клиентите целосен опсег на производствени способности, вклучувајќи студио за подкаст, апартмани за уредување и звучна сцена за да одговараат на нивните потреби.

Главен директор за маркетинг на VICE, Надја Белан-Вајт, вели:

„Возбудени сме што ја шириме нашата посветеност на младинската култура ширум светот со нашето ново регионално седиште во просперитетниот округ JAX во Ријад. Со таква младешка популација во Кралството Саудиска Арабија и во целиот регион, VICE е во одлична позиција да направи разлика за нашите партнери за да им помогне да допрат до својата публика на културно релевантен начин“.

VICE Media Group е најголемата светска независна медиумска компанија за млади.

Лансиран во 1994 година, VICE има канцеларии во градовите ширум светот со фокус на пет клучни бизниси: VICE.com, меѓународно наградувана мрежа на дигитални содржини; VICE STUDIOS, студио за игран филм и телевизиска продукција; VICE TV, меѓународна телевизиска мрежа наградена со Еми; наградуван од Peabody NEWS дивизија со најмногу Emmy-наградени ноќни вести; и VIRTUE, глобална креативна агенција со целосна услуга со канцеларии низ целиот свет.

Портфолиото на VICE Media Group вклучува Refinery29, водечка глобална компанија за медиуми и забава фокусирана на жените; PULSE Films, продукциско студио од напредна генерација со седиште во Лондон со пунктови во Лос Анџелес, Њујорк, Париз и Берлин; и i-D, глобално дигитално и двомесечно списание кое ја дефинира модата и современата култура.

Подготви: Ј. Ѓ. / Фронтлајн