Движењето БЕСА денеска преку соопштение информираа дека ќе останат посветени во процесот на решавање на кризата.

„Денес дојде  до израз волјата на новото мнозинство во Собранието на Македонија и политичкиот фактор почна да рефлектира во интерес на граѓаните кои се преморени од летаргијата на оваа политичка криза. Нагласуваме дека не сме дозволиле да се измислат работи кои не се предвидени со Уставот и законите на земјата, спречувајќи на овој начин да се создадат преседани кои можеа да оставаат последници и во иднина“,  пишува во соопштение.

Од БЕСА велат дека преку разговори ќе го преземат нивниот дел од политичката одговорност.