Франција, домаќин на европското првенство во фудбал, во наредните 30 дена, е под ригорозни мерки за безбедност. Домаќините превземаат се што е во нивна моќ за да им ја гарантираат безбедноста на посетителите. Македонија без посебна превенција.

Повеќе на оваа тема во видео-прилогот на Радио Слободна Европа.