Тасевски во интервју за НоваТВ: Само со еднаквост на сите заедници можеме да зборуваме за желба за еднакво вложување и учество во подобрување на системот

Гостин денеска во рубриката-Интервју, ни е Давид Тасевски – психолог, извршен директор на Субверзивен фронт, невладина организација чиј фокус на работа е ЛГБТИ заедницата но, и...

На општините им се потребни повеќе пари и едуциран кадар-интервју со Извршната Директорка на ЗЕЛС, Душица Перишиќ

Вкупниот долг на општините во 2018 година изнесуваше 4 милијарди и 998 илјади денари. Истата година од државниот буџет им беа префрлени 3 милијарди и 32...

Национализмот беше наметнат како маска зад која се случи масовна корупција

Во третото последно продолжение од разговорот на Борјан Јовановски, професорот Владо Поповски зборува за опструкциите на процесот на потпишувањето на Охридскиот договор Нова ТВ: Во 2001...

Проф. д-р Николов: Само од шумските пожари на Балканот во атмосферата оделе повеќе од 6.31 Тераграми јаглерод годишно

Едно е сигурно, пожарите направија многу големи економски и еколошки штети. Во периодот 1999-2019 просечната годишна штета од пожарите во Македонија изнесува околу 6.6 милиони евра,...

Крстески: Оригинал од Охридскиот договор од понеделникот депониран и во Државниот архив – наскоро ќе биде дигитализиран

Во Државниот архив ние поседуваме копија од Охридскиот договор, па според нашите правила и методи на работа, оригиналот го сместивме во одделот на депото каде што...

Интервју со Натали Петровска: Отсуството на случаи за висока корупција, не значи дека ја нема

Отсуството на случаи за висока корупција во кои се инволвирани високи сегашни или поранешни државни функционери во ниту еден случај не може да се толкува во...

Интервју со Ирена Цветковиќ: Ние сме поголеми патриоти токму поради љубовта и грижата за луѓето

За правата на ЛГБТИ заедницата сега и на почетокот на последнава декада. Колку се задоволни и се чувствуват безбедно овие лица. Дали македонското општество го чувствуваат...

Д-р Трајческа: Бараат детето да добие потпис „способен за натпревар“, и без да го прегледаме!

Свеста за сериозноста на лекарските прегледи на спортистите е на многу ниско ниво. Дел од родителите ми велат „Ама детето има утре натпревар, дајте му печат,...