Крстески: Оригинал од Охридскиот договор од понеделникот депониран и во Државниот архив – наскоро ќе биде дигитализиран

Во Државниот архив ние поседуваме копија од Охридскиот договор, па според нашите правила и методи на работа, оригиналот го сместивме во одделот на депото каде што...

Интервју со Натали Петровска: Отсуството на случаи за висока корупција, не значи дека ја нема

Отсуството на случаи за висока корупција во кои се инволвирани високи сегашни или поранешни државни функционери во ниту еден случај не може да се толкува во...

Интервју со Ирена Цветковиќ: Ние сме поголеми патриоти токму поради љубовта и грижата за луѓето

За правата на ЛГБТИ заедницата сега и на почетокот на последнава декада. Колку се задоволни и се чувствуват безбедно овие лица. Дали македонското општество го чувствуваат...

Д-р Трајческа: Бараат детето да добие потпис „способен за натпревар“, и без да го прегледаме!

Свеста за сериозноста на лекарските прегледи на спортистите е на многу ниско ниво. Дел од родителите ми велат „Ама детето има утре натпревар, дајте му печат,...