Денеска, недела, се навршуваат 15 години од терористичките напади од 11 септеври, 2001 во САД кога во нападот  загинаа 2,977 луѓе, од кои 2.603 во Светскиот трговски центар, 246 патници во киднапираните авиони, 125 во Пентагон и уште 24 лица се исчезнати. Овој настан неповратно ја промени САД како држава и ја остави нацијата побудна и понервозна околу тероризмот од било кога.