Со концерт на Националниот ансамбл „Танец“ и Влатко Стефановски, вечерва ќе биде отворено 22. издание на традиционалната манифестација „Есенски музички свечености“ 2021.

Националниот ансамбл „Танец“ повеќе од седум децении ја остварува својата културна мисија на негување и презентирање на македонското фолклорно творештво во земјава и надвор од неа.

Влатко Стефановски е стар пријател на „Танец“, кој во текот на својата речиси петдецениска кариера многупати има настапувано со ансамблот. Секогаш соработките со „Танец“ ги истакнува како особено значајни и инспиративни за неговата музика, како и за македонската музичка култура во целост.

Билетите се пуштени во онлајн продажба преку karti.com.mk, а ќе се продаваат и пред почетокот на концертот на влезот на Националната опера и балет.