Министерството за култура ја разреши Ризова Черних како в.д. директорка на НУ „Театар Комедија“

Магдалена Ризова Черних е разрешена од должноста в.д. директорка на Националната установа „Театар Комедија“. Министерството за култура информира дека решението за престанок на должноста е поради...

Фестивал во Швајцарија: „Исчезнатиот” на Арбен Тачи е награден за најдобар странски филм

Филмот „Исчезнатиот” во режија на Арбен Тачи е прогласен за најдобар странски филм на Интернационалниот фестивал во Швајцарија. Филмот е финансиран од Агенцијата за филм на Република...

Вечерва на 46. МОТ: Премиeра на „Силата С“, „Поезис на себството“ и „Танцувај, танцувај, инаку сме изгубени“

Вечерва, во рамки на 46-то издание на Младинскиот отворен театар (МОТ), се три претстави во изведба на „Локомотива – Скопје“, Центар за нови иницијативи во уметноста...