Нетфликс ја заврши историската ноќ, со победата на „Еми“ во две од трите врвни категории за „Круната“ и „Гамбитот на кралицата“, со комедијата на Телевизија Епл+, „Тед Ласо“, со која го заврши стримингот на 73 -та годишна церемонија на „Еми“.

Во неверојатно достигнување, 10-те победи на Нетфликс во неделата вечер, заедно со 34 победи на Еми на креативна уметност пред една недела, посветени главно на технички категории, го поврзуваат рекордот на сите времиња за победи на мрежа или услуга во една година.

Наградите „Еми“ се американски телевизиски награди, кои се сметаат за телевизиски еквивалент на „ Оскарите“.