(Видео) „Овој Божиќ ништо не може да ме спречи“ – Дедо Мраз на британски Tesco со „сертификат“ за имунизација

Предновогодишната еуфорија е на прагот и таа годинава е во знакот на пандемијата. Рекламните пораки на глобалните фирми на секаков начин ги „ мамат “ коминтентите...

ММФ ја намали прогнозата за глобалниот економски раст за 2021 и го сведе на 5,9%

Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) ја намали прогнозата за глобалниот економски раст за 2021 година на 5,9 проценти, наведувајќи ја како причина „неизвесноста за тоа колку брзо може да се надмине пандемијата“ на...