По изборот на новиот владин кабинет, премиерот Зоран Заев и министрите ја направија познатата заедничка фотографија „Фемили фото“ во Собранието. Четири изборни циклуси по ред, од 2006 до 2014 тоа го правеше Никола Груевски, а денес 11 години подоцна на скалите за сликање застана друга политичка партија и нивната коалиција.