Најавувам вечерва, давам јасна насока и директива, во сите општински организации, кај сите наши градоначалници, сите министри и директори – GAME CHANGE, изјави на вечерашната граѓанска трибина во Скопје „Обединувачки за Скопје“
Излегоа проблемите на виделина, фрчат пораки со проблемите на луѓето, рече Заев.
Тргнуваме со нов систем каде секој граѓанин ќе добие одговор – прво дека пријавата или поплаката или барањето се примени, а веднаш потоа и упатување од секоја институција како ќе се решава проблемот.
Систем другари, правила и процедури-порача Заев.
Секој што пријавил проблем добива одговор, фидбек. Ама секој. Без разлика кој е. Систем услуги кој оди рамо-до-рамо со дигитализацијата. А ако некој не добие соодветна услуга, ќе светне црвено на компјутерот и одма се знае кој затаил, кој не работи како што треба, порача лидерот на СДСМ и премиер Зоран Заев .