(Видео) GAME CHANGE-им порача Заев на градоначалниците, министрите, директорите од вечерашната трибина во Скопје

Најавувам вечерва, давам јасна насока и директива, во сите општински организации, кај сите наши градоначалници, сите министри и директори – GAME CHANGE, изјави на вечерашната граѓанска...

Одземена надлежноста на Таравари да разрешува и именува во школите

Министерката за образование рече дека решението за одземање на надлежноста на градоначалникот Таравари доаѓа по проверките на Државниот просветен инспекторат, бидејќи градоначалникот разрешувал и именувал директори надвор од законската постапка

Кривичен суд прифатил една казна за функционер, а СЈО побарале девет

Специјалното јавно обвинителство од Кривичниот суд побарал да бидат казнети девет одговорни лица од институциите кои не соработувале со обвинителството и не ги доставувале бараните податоци,...