Поради силување на жена денеска во Иран се обесени деветмина мажи.

Иранскиот весник „Арман дејли“ соопшти дека обвинетите упаднале во вилата на жртвата во јужната провинција Фарс и ја силувале.

Тие беа обесени откако Врховниот суд на Иран ја потврди пресудата изречена на почетокот од месецот.

Весникот наведува дека жената го повлекла обвинението, но властите сепак одлучиле да ја спроведат казната.